XITE rebranding header

XITE – Jouw muziekvideo platform

XITE – See Your Music

Jouw muziekvideo platform

XITE is het muziekvideo platform dat wereldwijd 100 miljoen huishoudens bereikt. Het is een innovator en vernieuwer en daardoor de eerste aanbieder van muziekvideo’s via een digital on-demand platform.

Nieuwe positionering

In de nieuwe merkstrategie is één onderdeel expliciet naar voren gehaald: de persoonlijkere relatie tussen kijkers, artiesten en het platform. XITE claimt het meest persoonlijke muziekvideo platform te zijn. Dit komt krachtig tot uitdrukking in de nieuwe merkbelofte; See Your Music.

XITE rebrand design abri
XITE rebranding banner

Dynamisch en modern merk

XITE is een vernieuwend merk met passie voor muziekvideo’s. In de vernieuwde visuele identiteit komt dit weer naar voren en claimt XITE haar eigen positie in een steeds vollere speelveld met spelers zoals Vevo, Youtube Music en Spotify.

De vormtaal is ontworpen vanuit een flexibel grid dat vertrekt vanuit de 16:9 TV-beeldverhouding. Een grid dat alle ruimte biedt aan beweging om zo een volledige dynamische merkervaring te creëren.

XITE rebranding mobile
XITE music genres overview

Persoonlijk en divers

Met See Your Music als leidraad is een dynamisch visuele identiteit ontwikkeld. Het design systeem is herkenbaar en coherent toepasbaar op alle media en devices.

De kleuren van het merk zijn aangepast door een flexibel systeem dat zich gemakkelijk laat aanpassen op basis van genre, sfeer of doelgroep. De merkstijl wordt gedragen door een onderscheidende, uitgesproken en herkenbare typografie. De typografie sluit aan bij het bestaande, maar aangescherpte logo.

XITE logo design
XITE rebranding billboard design
XITE rebranding socials
XITE rebranding

Samenwerking

De rebranding van XITE is een samenwerking tussen het marketing en design team van XITE, G2K en Wunder.