FONK100 turbotalks

FONK100: Turbotalks Wunder

Voor FONK100 werd Alef geïnterviewd om te reageren op onze hoge plaatsing op de lijst, zie hier onder het interview:

Wat betekent de hoge waardering in het bureau-klanttevredenheidsonderzoek 2021 voor jullie?

Trots! Dat we ondanks de corona én de groei die we doormaken zo goed gewaardeerd worden. Compliment voor iedereen bij Wunder. Waar ik zelf ook echt trots op ben is dat we al 6 jaar achtereen in de top 3 van Nederlandse Designbureaus staan. Dit laat zien dat we heel consistent zijn.

Wat betekent het voor het bureau in aanloop naar 2022?

Deze mooie score bewijst dat onze, intensieve manier van samenwerken – en het creatieve werk dat dit oplevert – heel goed wordt gewaardeerd. We gaan hier zeker mee door. Daarnaast drukken de opdrachtgevers ons met de neus op de feiten en geven ze aan waarin we nog kunnen groeien. We hebben concreet actie ondernomen en onszelf versterkt. Al hoeven wij niet hét bureau te worden dat uitblinkt in facturatie en administratie 😉

Waarin onderscheidt jullie bureau zich volgens jou het meest?

We horen regelmatig van onze opdrachtgevers dat ons proces en de manier waarop we samenwerken echt anders is. Veel bureaus presenteren 3 voorstellen en zoals een opdrachtgever onlangs nog aangaf: “dan weet ik heus wel dat de laatste optie de voorkeur van het bureau is”.

Deze manier van werken is niet de onze. Ons proces is heel flexibel en open. In co-creatie sessie, open reviews en workshop betrekken we de opdrachtgever heel vroeg in het (creatieve) proces. Zij beschikken immers over curiale kennis en kunde en samen komt je tot de beste oplossing. Bij een eerste creatieve werksessie nemen we ook niet 3 voorstellen mee, maar wel 6 tot 9 conceptuele routes. Samen creëren we verder, ontdekken we nieuwe wegen en vinden we onverwachte doorbraken voor het merk.

Ik ben ervan overtuigd dat we zo het best werk maken. De goede waardering van ons creatieve werk (creativiteit, effectiviteit en sparringpartner) bewijst dit ook.

Top2 designbureaus FONK100
Over welke vaardigheden moet een opdrachtgever beschikken om er bij jullie het maximale uit te halen?

Een opdrachtgever moet openstaan voor een echte samenwerking. En in de samenwerking eerlijk en empathisch zijn. We dagen opdrachtgevers uit om zelf ook input te leveren. Je kunt niet alleen halen, maar moet ook iets brengen. Want hoe meer energie een opdrachtgever erin steekt hoe beter het resultaat. Het is net als een tennisbal die je tegen een muur gooit. Hoe harder je gooit, hoe verder deze terug zal stuiteren.

Wat zijn volgens jou dè hete hangijzers van dit moment in marcom? En hoe haken jullie in je werk daarbij aan?

De maatschappij en de wereld waar merken zich manifesteren veranderd continu. We kunnen ons niet te veel laten leiden door tijdelijke hypes. Merk moeten flexibel genoeg moeten zijn om op al deze veranderingen in te spelen. Want alleen zo blijf je relevant en zichtbaar. Vanuit dat perspectief ontwikkelen wij ook de merken van onze opdrachtgevers.

Hoe kijken jullie terug op 2021 terug en wat kunnen we in 2022 van jullie verwachten?

In 2021 hebben we op verschillende vlakken groei doorgemaakt. We hebben de hoogste  klanttevredenheid sinds jaren en daarnaast hebben we qua hoeveelheid werk het beste tot nu toe. Met een compact team hebben we veel werk verzet. Het team is in 2021 wel gegroeid en we hebben een mooie basis om op door te bouwen en de groei op alle 3 vlakken door te zetten. Over de business maken we ons geen zorgen. Mooie opdrachtgevers weten ons nog steeds te vinden. De uitdaging ligt eerder in de werk, privé  balans.

Wellicht ken je de 3 fffen: fun, famous, fortune. Voor volgend jaar voegen we daar family aan toe. Family staat in dit geval voor de privé tijd en ontspanning. Als we in 2022 de groei doorzetten, weer zo’n mooie waardering krijgen van onze opdrachtgevers én de 4 fff-en zijn in balans, dan ben ik een heel blij persoon. Op naar de volgende FONK100!

FONK100


FONK100 magazine

Wil je het hele artikel lezen? Check dan het FONK100 magazine: https://fonkmagazine.fonkonline.nl/redalert-2021/?page=48Cases


Bekijk ook onze cases om te zien waardoor we deze top 3 notering behaald hebben: https://wunder.nl/portfolio/